Onze werkwijze

Image Description

De Parel is een Christelijke orthopedagogen praktijk waar iedereen terecht kan met vragen over de opvoeding en ontwikkeling van zijn of haar kind. Alle kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar kunnen worden aangemeld. Die vragen kunnen over van alles gaan. Misschien is je kind/tiener erg gevoelig, snel boos, verdrietig, somber of zijn er eet- of slaapproblemen. Of is hij juist erg druk, slecht geconcentreerd, of zijn er veel gedragsproblemen op school. Misschien is je kind heel angstig voor dieren, voor het donker of als gevolg van iets wat is gebeurd. Wellicht is er ook al een diagnose gesteld, zoals autisme of ADHD, maar loop je vast in de opvoeding en heb je vragen.

Als orthopedagoog bied ik ondersteuning op maat, dat betekent dat de vraag van de ouder, het kind/de tiener of de school centraal staat bij de begeleiding of behandeling. Samen kijken we wat er mogelijk aan de hand is en vooral hoe we eraan kunnen werken. Dit kan op veel manieren; kinderen kunnen voor individuele therapie worden aangemeld, ouders kunnen ouderbegeleiding krijgen en ook op school kan begeleiding geboden worden. In de (ouder/leerkracht)begeleiding kan het gebruik van video worden ingezet. We nemen dan mooie en moeilijke momenten op en kijken ze samen weer terug. Wat gaat goed en wat kan er beter?

Als orthopedagoog en speltherapeut werk ik vanuit christelijk perspectief. Ik vind het mooi om het geloof in de Here Jezus in de begeleiding en behandeling te mogen integreren. Christelijke hulpverlening is er voor iedereen, ongeacht of je zelf wel of niet een christelijke achtergrond hebt.

De Parel richt zich vooral op begeleiding en behandeling, minder op diagnostiek. Mocht het nodig zijn, dan kan er wel een inschatting gemaakt worden hoe de problemen 'gelabeld' kunnen worden.

De Parel komt ook op locatie, dit kan bijvoorbeeld thuis of op school zijn. De praktijk zelf bevindt zich in de wijk Stadshagen in Zwolle.

SVG
Adres

Drapenierlaan 56, 8043 ABZwolle

SVG
Email

mail@praktijkdeparel.com

SVG
Telefoon

+31 (0) 629379745