Over ons

Image Description

Anneke Eveleens

Mijn naam is Anneke Eveleens en ik ben in 2004 afgestudeerd als orthopedagoog aan de universiteit van Groningen. De eerste anderhalf jaar ben ik werkzaam geweest binnen de jeugdbescherming als gezinsvoogd, daarna ben ik als orthopedagoog in het cluster 2 onderwijs gaan werken. Dit is onderwijs voor leerlingen met ernstige spraak-taalproblemen (TOS) en/of auditieve problematiek.

In 2013 heb ik de opleiding tot videocoach afgerond. Op dit moment volg ik de post-universitaire opleiding tot orthopedagoog-generalist aan de universiteit van Groningen.

Ik heb een hart voor kinderen en ouders die vragen hebben over de ontwikkeling of opvoeding van hun kind. Binnen de orthopedagogische begeleiding vind ik het belangrijk om dit vanuit christelijk perspectief te doen. In 2019 ben ik daarom gestart met praktijk de Parel. Mijn doel is om met kinderen en ouders mee te wandelen op momenten dat er moeilijkheden of vragen zijn en de Here Jezus te betrekken in deze situatie.

Bij problemen met een kind is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de interactie tussen een kind en de ouder of de leerkracht. Als er gewerkt wordt aan een juiste communicatie en afstemming en gekeken wordt naar dat wat het kind nodig heeft, dan kan er vaak veel veranderen. Dit doe ik onder meer middels video coaching. Mooie en moeilijke momenten worden opgenomen en samen teruggekeken. Dit heeft vaak een echte meerwaarde in de begeleiding.

Waarom de 'Parel'

Parels worden gevormd doordat er iets van buiten de schelp binnendringt. Dit kan een zandkorreltje, een stukje koraal of iets anders zijn. Dit irriteert de schelp en deze reageert erop door het in te kapselen met een laagje parelmoer en vervolgens met een laagje kalkkristalletjes. Dit proces herhaalt zich net zolang tot de schelp geen last meer heeft van dat wat er binnen is gedrongen. Ondertussen ontstaat er in die schelp uit een hele vervelende situatie iets heel erg moois en kostbaars. Afhankelijk van de vorm van de zandkorrel en schelp, ontstaan er ook nog allerlei verschillende vormen en kleuren parels. De vorm van het ‘probleem’ en de omgeving, bepalen dus hoe de ‘schat’ eruit komt te zien.

Zo kan het ook in je eigen leven of in dat van je kind gaan. Er zijn misschien lastige situaties, zandkorreltjes, die jou of je kind erg in de weg zitten. Hoe ze er ook in gekomen zijn, het kunnen mooie unieke pareltjes worden. Dat kan door het probleem te gaan ‘inkapselen’, te gaan aanpakken, op een goede manier. Dat kost soms wat moeite en tijd en kan een proces zijn. Maar ik geloof dat God je erbij wil helpen en dat we er samen aan kunnen werken. Hoe mooi is dat!

In de bijbel staat: “Ook is het met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijke waardevolle parel vond, besloot hij alles te verkopen wat hij had en die te kopen.” Matthëus 13:45 en 46

Uit deze bijbeltekst kunnen we halen dat de Here Jezus zijn leven voor ons als parels heeft gegeven. Wij zijn voor Hem een kostbare schat en Hij heeft daar alles voor over gehad. Hij wil dan ook voor je zorgen. Dat zie je ook zo mooi verwoordt in het liedje van Elly en Rikkert: een parel in Gods hand. Je bent van waarde, wat de mensen om je heen ook zeggen of doen, of wat je zelf ook denkt. Het is veel belangrijker wat Hij over je vindt en hoe Hij naar je kijkt. Hij houdt van je en Hij wil je dingen leren zodat je uiteindelijk kunt zeggen: ik weet dat ik een geliefde, unieke parel ben in Gods hand.

SVG
Adres

Drapenierlaan 56, 8043 ABZwolle

SVG
Email

mail@praktijkdeparel.com

SVG
Telefoon

+31 (0) 629379745