Over ons

Image Description

Anneke Eveleens

Mijn naam is Anneke Eveleens, orthopedagoog-generalist, speltherapeut, EMDR therapeut. Daarnaast ben ik in opleiding tot christelijk integratief therapeut bij Groundwork. Ik heb een hart voor kinderen die net iets meer nodig hebben en ouders/leerkrachten die vragen hebben over de ontwikkeling of opvoeding. Binnen de orthopedagogische begeleiding vind ik het belangrijk om dit vanuit christelijk perspectief te doen. In 2019 ben ik daarom gestart met praktijk de Parel. Mijn doel is om met kinderen en ouders mee te wandelen op momenten dat er moeilijkheden of vragen zijn en de Here Jezus te betrekken in deze situatie.

In 2004 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de universiteit van Groningen. De eerste anderhalf jaar ben ik werkzaam geweest binnen de jeugdbescherming als gezinsvoogd, daarna ben ik als orthopedagoog in het cluster 2 onderwijs gaan werken. Dit is speciaal onderwijs voor leerlingen met ernstige spraak-taalproblemen (TOS) en/of auditieve problematiek (doof/slechthorend). Dit heb ik 17 jaar met veel plezier gedaan. In 2013 heb ik de opleiding tot videocoach afgerond en in december 2019 de post-universitaire opleiding tot orthopedagoog-generalist. In februari 2022 ben ik afgestudeerd als speltherapeut en in september tot EMDR therapeut. In september 2022 ben ik begonnen met de opleiding tot christelijk integratief therapeut bij Groundwork. In 2019 ging een droom van mij in vervulling met het starten van mijn eigen praktijk! Op dit moment ben ik daarnaast ook nog parttime werkzaam binnen de reguliere GGZ.

Bij problemen met een kind is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de interactie tussen een kind en de ouder of de leerkracht. Als er gewerkt wordt aan een juiste communicatie en afstemming en gekeken wordt naar dat wat het kind nodig heeft, dan kan er vaak veel veranderen. Dit doe ik onder meer middels video coaching. Mooie en moeilijke momenten worden opgenomen en samen teruggekeken. Dit heeft vaak een echte meerwaarde in de begeleiding.

Waarom de 'Parel'

Parels worden gevormd doordat er iets van buiten de schelp binnendringt. Dit kan een zandkorreltje, een stukje koraal of iets anders zijn. Dit irriteert de schelp en deze reageert erop door het in te kapselen met een laagje parelmoer en vervolgens met een laagje kalkkristalletjes. Dit proces herhaalt zich net zolang tot de schelp geen last meer heeft van dat wat er binnen is gedrongen. Ondertussen ontstaat er in die schelp uit een hele vervelende situatie iets heel erg moois en kostbaars. Afhankelijk van de vorm van de zandkorrel en schelp, ontstaan er ook nog allerlei verschillende vormen en kleuren parels. De vorm van het ‘probleem’ en de omgeving, bepalen dus hoe de ‘schat’ eruit komt te zien.

Zo kan het ook in je eigen leven of in dat van je kind gaan. Er zijn misschien lastige situaties, zandkorreltjes, die jou of je kind erg in de weg zitten. Hoe ze er ook in gekomen zijn, het kunnen mooie unieke pareltjes worden. Dat kan door het probleem te gaan ‘inkapselen’, te gaan aanpakken, op een goede manier. Dat kost soms wat moeite en tijd en kan een proces zijn. Maar ik geloof dat God je erbij wil helpen en dat we er samen aan kunnen werken. Hoe mooi is dat!

SVG
Adres

Drapenierlaan 56, 8043 ABZwolle

SVG
Email

mail@praktijkdeparel.com

SVG
Telefoon

+31 (0) 629379745